Pažitka
Název:

Jáhlový dezert se švestkami, skořicí, hruškou a šťávou z pomeranče


Jáhlový dezert se švestkami, skořicí, hruškou a šťávou z pomeranče


Ingredience:
Ingredience:
jáhly60 g
hrušky2 ks
švestky mražené200 g
skořice Grešík1/2 čajové lžičky
šťáva z jednoho pomeranče1 sklenička
Postup přípravy:

Bylo třeba trošičku zredukovat zásobu švestek z mrazáku, babička přivezla ze sadů hruštičky a už jsem tu koukala delší dobu na pomeranč. Tak vznikla tato svačinka.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku, šťávu z pomeranče, rozmixujeme. Na páře krátce prohřejeme švestky, stáhneme slupku, rozmixujeme.
Na dno sklenky dáme rozmixované švestky a pak směs jahel. Ozdobíme celými švestkami.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno