Pažitka
Název:

Jáhlový nákyp s ovocem


Jáhlový nákyp s ovocem


Ingredience:
Ingredience:
jáhly1 hrnek
vejce2 ks
smetana, kokosové mléko nebo jiné rostlinné mléko1 hrnek
ovoce dle chuti
sladidlo (med, sirup, cukr...) dle chuti
Postup přípravy:

Jáhly mívají hořkou chuť, které se zbavíte opakovaným spařením horkou vodou. Obsahují nespočet minerálních látek, jako je například draslík, hořčík, železo nebo zinek. Proto je tento recept další vitaminovou bombou pro vaše tělo.

Jáhly uvaříme podle návodu (spařit a uvařit). Já vařím ve vodě, ale je možné taky vařit přímo v mléce, to je pak ale nutné zvětšit množství mléka. Uvařené jáhly smícháme se smetanou nebo mlékem, osladíme dle chuti a přidáme žloutky a sníh z ušlehaných bílků. Do vymazaného a vysypaného pekáčku dáme vrstvu jáhel, posypeme ovocem (maliny a lesní plody jsem ještě lehce pocukrovala) přidáme další vrstvu jáhel a uhladíme. 
Dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, dokud nákyp neztuhne.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno