Pažitka
Název:

Jáhlový pudink


Jáhlový pudink


Ingredience:
Ingredience:
jáhly1 hrnek
velký jogurt1 ks
javorový nebo jiný sirup dle chuti
Postup přípravy:

Překvapivě jednoduché a velmi dobré. Pro mě fajn alternativa, protože jsem jinak odpůrce klasických škrobových pudinků.

Jáhly jsem několikrát propláchla vřelou vodou a potom je dala vařit dle klasického receptu na hrnek jáhel dva hrnky vody. Vařila jsem 5 minut a pak jsem nechala pod pokličkou vychladnout. Vychladlé jáhly rozmixovala dohladka s jogurtem a dosladila dle chuti. 
Vychlazený puding skvěle chutná s čerstvým ovocem, nebo ovocnou omáčkou, dá se jednoduše použít i domácí džem rozředěný trochou horké vody.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno