

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 300 g |
| vejce | 3 ks |
| moučkový cukr | 150 g |
| vanilkový cukr | 1 balíček |
| kůra z 1 citronu | dle chuti |
| olej | 10 lžic |
| vlažné mléko | 10 lžic |
| kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
| čerstvé jahody | 400 g |
| krystalový cukr | 2 lžíce |
| Dále: | |
| olej ve spreji nebo jiný tuk | dle potřeby |
| hrubá mouka | na vysypání plechu |
| moučkový cukr | na finální úpravu |
Jahodová sezóna je v plném proudu. Proto vám přináším jeden recept, který potěší všechny milovníky letních buchet a bublanin.
Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosejeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto. V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Podrobné info: