polohrubá mouka | 2 hrnky |
prášek do pečiva | 1 balíček |
vanilkový cukr | 1 balíček |
máslo | 130 g |
čerstvé jahody | 2 hrsti |
cukr krystal | 1 hrnek |
vejce | 2 ks |
polotučné mléko | 1 hrnek |
Ingredience: |
Není nic jednoduššího, než odměřovat pomocí hrníčků.
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem. Prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme.
Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.
Podrobné info: