Pažitka
Název:

Jahodová hrníčková bublanina


Jahodová hrníčková bublanina


Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnky
prášek do pečiva1 balíček
vanilkový cukr1 balíček
máslo130 g
čerstvé jahody2 hrsti
cukr krystal1 hrnek
vejce2 ks
polotučné mléko1 hrnek
Ingredience:
Postup přípravy:

Není nic jednoduššího, než odměřovat pomocí hrníčků.

Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem. Prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme.

Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno