Pažitka
Název:

Jahodová zmrzlina s pomazánkovým máslem a smetanovou Jesenkou


Jahodová zmrzlina s pomazánkovým máslem a smetanovou Jesenkou


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé jahody400 g
pomazánkové máslo bez příchuti200 g
zahuštěná slazená smetana Jesenka75 g
vanilkový cukr1 sáček
Postup přípravy:

Pomazánkové máslo si nemusíme mazat jen na pečivo. Je dobré do různých buchet, moučníků, ale je také dobré se sezónním ovocem k přípravě zmrzliny.

Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. 

Ochutnáme a podle potřeby a sladkosti jahod můžeme přisladit moučkovým cukrem, nebo medem.

Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do plastové krabičky od zmrzliny a dáme na 8 hodin do mrazáku.

Pokud zmrzlinu zmrazujeme v krabičce, můžeme ji během mrazení každou druhou hodinu promíchat, uhladit a dát znova do mrazáku.

Před samotným podáváním je dobré nechat zmrzlinu chvíli polevit, aby se nám lépe nabírala.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno