Pažitka
Název:

Jahodové cupcakes s ricottou


Jahodové cupcakes s ricottou


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná mouka210 g
vejce2 ks
rostlinné mléko150 ml
třtinový cukr1/2 hrnku
rozpuštěné másl1/2 hrnku
prášek do pečiva2 lžičky
přírodní vanilkové arom1 lžička
Krém:
ricotta200 g
třtinový cukr dle chuti
bílý řecký jogurt2 lžíce
jahody200 g
Postup přípravy:

V minulém článku jsem Vám psala o "Sladké kuchařce od Cupcake Jemmy" a rozhodla jsem se podle ní upéct nějakou sladkou dobrotu. Při čtení receptů jsem se ale zděsila, kolik cukru a máslové polevy všechny cupcakes obsahují. A tak jsem se rozhodla, že se receptem inspiruji, ale trošku si ho pozměním podle sebe. A tak vznikly tyhle svěží odlehčené jahodové cupcakes s ricottou.

Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových košíčků a pečeme v troubě při 190 stupních, cca 30 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme jahody. Ty vhodíme společně se lžící cukru do mixéru a rozmixujeme na hladkou "kašičku". Ricottu vyšleháme s bílým jogurtem a cukrem. Upečené cupcakes necháme vychladnout. Vršky poté ozdobíme vyšlehaným ricottovým krémem. Do krému uděláme malý důlek, naplníme ho jahodovou kašičkou a párátkem ji promícháme s krémem. Každý cupcake ozdobíme plátkem jahody a máme hotovo. 

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno