Pažitka
Název:

Jahodové Cupcakes


Jahodové Cupcakes


Ingredience:
Cupcakes:
krupicový cukr1 hrnek
rozpuštěné máslo1/2 hrnku
bílek (vejce "L")2 ks
jedlá soda1/4 lžičky
prášek do pečiva1/4 lžičky
sůl1/2 lžičky
jogurt (řecký 10%)1/4 hrnku
mléko3/4
vanilkový extrakt2 lžičky
Náplň:
nasekané čerstvé jahody1 hrnek
cukr1/3 hrnku
škrob2 lžíce
voda trošku
Krém:
šlehačka (33%)250 ml
cukr moučka3 lžíce
ztužovač šlehačky1 ks
Na ozdobení:
půlky jahod dle potřeby
drtové želé dle potřeby
mátový cukr dle potřeby
Postup přípravy:

Jak udělá člověk radost cukrovkáři když jede na návštěvu? Jak jinak než když mu přiveze Jahodové Cupcakes.

Troubu si předehřejte na 180°C .
V malé misce si rozpusťte máslo. Pokud budete mít originál odměrku na Cupcakes tak vám bude stačit půl kostky másla.
Pokud nemáte, tak vám pomůže tato báječná TABULKA.

K máslu přidejte cukr, bílky a šlehejte do pěny. Potom zašlehejte jogurt a vanilku. Opatrně metličkou vmíchejte prosetou mouku, kterou jste promíchali s kyp.práškem a sodou.Přilijte i mléko a zpracujte ve velmi hladké těsto.

Plech na muffiny si vyložte papírovými košíčky, a nebo pokud nemáte plech, použijte silikonové formičky .Do formiček dejte těsto jen do 3/4 . Počítejte s tím, že Cupcakes ještě nabudou do výšky.

Pečte v troubě zhruba 15-20 minut. Píchněte špejlí do nejvyššího místa, a pokud se těsto na špejli nelepí, tak je upečeno. Nechte dostatečně vychladnout a připravte si jahodovou náplň.

Jahody si můžete pokrájet na kostičky, a nebo jednoduše rozmačkat s cukrem. Dejte je do rendlíku a zahřejte. V trošce vody rozmíchejte škrob a vmíchejte. Směs téměř okamžitě zhoustne a vy ji necháte vychladnout.

Jakmile jsou Cupcakes vychladlé, tak pomocí odjadřovače na jablka vydloubnete střed Cupcakes. Do tohoto místa potom dáte lžíci jahodové náplně.

Pokud je potřeba, tak si horní špičku Cupcakes trošku seřízněte, aby vám šlehačka krásně držela tvar.

Vychlazenou šlehačku si smíchejte s cukrem a ztužovačem. Pomocí elektrického šlehače vyšlehejte tuhou šlehačku a zdobícím pytlíkem jí ozdobte naplněné košíčky.

Dozdobit můžete jahodou a mátovým cukrem. Pro delší efekt čerstvé jahody ji můžete namočit do dortového želé.

Mátový cukr si vyrobíte jednoduše z čerstvé máty a hrubého cukru v hmoždíři. Poté nechte jen ve slabé vrstvě volně uschnout.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno