Pažitka
Název:

Jahodové mojito


Jahodové mojito


Ingredience:
Ingredience:
limetka1 ks
třtinový cukr2 lžičky
jahody (pár na podrcení a pár na ozdobu) dle potřeby
máta pár lístků
ledová tříšť dle potřeby
citronová šťáva pár kapek
jahodový sirup trochu
bílý rum dle chuti
sodovka na dolití
Postup přípravy:

Připravte pro sebe či své přátelé vynikající lehce alkoholický drink, který skvěle chutná například na párty v letních dnech.

Limetku nakrájíme na osminky a aspoň čtyři z nich dáme do sklenice. Zasypeme třtinovým cukrem (cca dvě lžičky) a podrtíme dřevěnou paličkou nebo čímkoliv to jde. Jako další vrstva jsou nakrájené jahody, které do sklenice přisypeme společně s mátovými lístky. Opět podrtíme.
Nyní přidáme ledovou tříšť. Já to udělala po vzoru Vietnamců tak, že jsem nalila vodu do pet lahve, nechala ji tam zamrznout a následně rozbila kladivem. Zakapeme ji limetkovou šťávou a přidáme trochu sirupu. Do koktejlu přidáme vhodné množství bílého rumu (zhruba panáka) a dolijeme sodovkou. Hotovo!
Kdyby někoho pobuřovalo, že tu je alkoholový recept, tak tady můj názor k pití: Všeho s mírou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Kim Hoangová

    zavřít okno