

| Ingredience: | |
| polotučný tvaroh | 1 kostka |
| polohrubá mouka | 240 g |
| vejce | 1 ks |
| kypřící prášek | 1 lžička |
| sůl | 1/2 lžičky |
| rozpuštěné máslo | 3 lžíce |
| cukr | 2 lžíce |
| tvaroh na strouhání | dle chuti |
| cukr moučka | dle chuti |
| máslo | dle chuti |
| jahody | dle potřeby |
Dnes jsem se nemohla rozhodnout co uvařit a tak jsem se vydala do obchodu s tím, že třeba mě něco napadne tam. Před obchodem stála se stánkem mladá slečna a nabízela tak krásné jahody, že jim nešlo odolat. Byl to sice dovoz ze Španělska, ale co! Děti jahody milují a tak jsem je koupila. K tomu tvaroh a oběd byl za chvilku na stole.
Na vále si vypracujte vláčné těsto a v sáčku ho nechte 30 minut odpočívat v lednici.
Těsto si malinko podsypte a vyválejte 0.5cm silnou placku. Z té pomocí skleničky vykrojte kolečka těsta do kterého zabalíte celou očištěnou jahodu.
Pokud jsou ještě méně sladké, tak je poprašte krupicovým cukrem.
Knedlíčky vložte do hrnce s vařící vodou. Zamíchejte, a jakmile začnou plavat, tak přiklopte pokličkou a vařte 6-8 minut.
Hotové knedlíčky přendejte do misky s troškou másla a celé je v něm obalte.
Podávejte třeba sypané tvarohem s cukrem a přelité máslem.
Dobrou chuť!
Podrobné info: