Pažitka
Název:

Jahodové tvarohové knedlíčky


Jahodové tvarohové knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
polotučný tvaroh1 kostka
polohrubá mouka240 g
vejce1 ks
kypřící prášek1 lžička
sůl1/2 lžičky
rozpuštěné máslo3 lžíce
cukr2 lžíce
tvaroh na strouhání dle chuti
cukr moučka dle chuti
máslo dle chuti
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes jsem se nemohla rozhodnout co uvařit a tak jsem se vydala do obchodu s tím, že třeba mě něco napadne tam. Před obchodem stála se stánkem mladá slečna a nabízela tak krásné jahody, že jim nešlo odolat. Byl to sice dovoz ze Španělska, ale co! Děti jahody milují a tak jsem je koupila. K tomu tvaroh a oběd byl za chvilku na stole.

Na vále si vypracujte vláčné těsto a v sáčku ho nechte 30 minut odpočívat v lednici.

Těsto si malinko podsypte a vyválejte 0.5cm silnou placku. Z té pomocí skleničky vykrojte kolečka těsta do kterého zabalíte celou očištěnou jahodu.

Pokud jsou ještě méně sladké, tak je poprašte krupicovým cukrem.

Knedlíčky vložte do hrnce s vařící vodou. Zamíchejte, a jakmile začnou  plavat, tak přiklopte pokličkou a vařte 6-8 minut.

Hotové knedlíčky přendejte do misky s troškou másla a celé je v něm obalte.

Podávejte třeba sypané tvarohem s cukrem a přelité máslem. 

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno