polohrubá mouka | 250 g |
šlehačka | 30 g |
máslo | 40 g |
vejce | 1 ks |
droždí | 42 g |
sůl | špetka |
jahody | 200 g |
cukr | 80 g |
zakysaná smetana | 100 g |
Ingredience: |
Blbouni jsou vlastně klasické knedlíky naplněné ovocem. Zkuste tento recept a udělejte si jahodové blbouny.
Polohrubá mouka, vejce, špetka cukru, mléko a droždí zamícháme v těsto a necháme cca 35min vykynout. Krásně vykynuté těsto rozválíme na plát a skleničkou vykrajujeme kolečka, do kterých vkládáme jahody nebo jinou náplň. Vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 15min. Po vyndání propícháme vidličkou a potřeme máslem. Na hotové knedlíky dáme zakysanou smetanu s cukrem, rozpuštěné máslo a šlehačku.
To je pak mazec :-)
Podrobné info: