Pažitka
Název:

Jahodoví blbouni


Jahodoví blbouni


Ingredience:
polohrubá mouka250 g
šlehačka30 g
máslo40 g
vejce1 ks
droždí42 g
sůl špetka
jahody200 g
cukr80 g
zakysaná smetana100 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Blbouni jsou vlastně klasické knedlíky naplněné ovocem. Zkuste tento recept a udělejte si jahodové blbouny.

Polohrubá mouka, vejce, špetka cukru, mléko a droždí zamícháme v těsto a necháme cca 35min vykynout. Krásně vykynuté těsto rozválíme na plát a  skleničkou vykrajujeme kolečka, do kterých vkládáme jahody nebo jinou náplň. Vhazujeme do vroucí  vody a vaříme asi 15min. Po vyndání propícháme vidličkou a potřeme máslem. Na hotové knedlíky dáme zakysanou smetanu s cukrem, rozpuštěné máslo a šlehačku. 

To je pak mazec :-)

 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martin Lev

    zavřít okno