

| bílek | 4 ks |
| krupicový cukr | 240 g |
| vinný ocet | 2 lžičky |
| kukuřičný škrob | 2 lžíce |
| Ozdoba: | |
| smetana ke šlehání ( 2 x 180 ml) | 2 kelímky |
| malé jahody | 20 ks |
| borůvky | hrst |
| plod mučenky (maracuji) | 1 ks |
| Ingredience: |
Slavný dort Pavlova jsem sledovala už velmi dlouho, ale až teď jsem se odhodlala ji udělat. Je to jen velká pusinka, na tom nemůže být nic těžkého.
A ejhle, první zádrhel, do připraveného sněhu se má mimo jiné přidat ocet. Sníh mi připadal tuhý akorát a trochu jsem se bála ho použít, aby mi sníh nespadl. Proto, omlouvám se všem specialistům, jsem ocet vynechala.
Při přípravě jsem si navíc studovala historii tohoto dortu a fakt, že se o jeho prvenství přou dva státy mě pobavil. Asi jim to ale nemůžeme mít za zlé, na mnoha fotkách vypadá Pavlova opravdu famózně. A kdo se s kým hádá? Do potyčky kvůli této "obří pusince" se pustila Austrálie a Nový Zéland. Proč vlastně? Ve dvacátých letech minulého století navštívila slavná ruská baletka Anna Pavlova Austrálii, ale i Nový Zéland. Tvrdí se ovšem, že první dort inspirovaný touto baletkou byl upečen v novozélandské troubě hotelu ve Wellingtonu. A inspirací byla právě baletčina "tutu", baletní sukně. Teď už ale k receptu, tomu pravému, který jsem pravda trochu ošidila.