Pažitka
Název:

Jahodovo-ostružinový skleničkový dezert s krémem z mascarpone, Lotuskami a zakysanou smetanou


Jahodovo-ostružinový skleničkový dezert s krémem z mascarpone, Lotuskami a zakysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
jahody dle potřeby
ostružiny dle potřeby
sušenky Lotus dle potřeby
mascarpone1 kelímek
zakysaná smetana1 kelímek
cukr dle chuti
směs oříšků dle chuti
bazalka nebo meduňka dle chuti
Postup přípravy:
Dnes byl den dětí a i když jsme s dětmi slavili průběžně už dva předchozí víkendy na akcích pro děti, ani dnes nesměla ještě chybět alespoň mlska a přípitek s dětským šampáněm.
Opět jsem připravila oblíbený skleničkový dezert - tentokrát s jahodami a ostružinami.
Na dno skleničky nalámeme sušenky. Na sušenkovou vrstvu navrstvíme krém - nejprve rozmixujeme jahody s ostružinami, poté přidáme kelímek mascarpone, zamícháme a případně dochutíme cukrem. Na tuto vrstvu naklademe čerstvé jahody a ostužiny, nakonec dáme zakysanou smetanu, kterou dozdobíme čtvrtkami jahod, ostružinou, nasekanými oříšky a lístečkem meduňky nebo bazalky.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno