Pažitka
Název:

Jahodovo-šlehačková bublanina


Jahodovo-šlehačková bublanina


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka250 g
cukr krupice200 g
prášek do pečiva1 balíček
vejce3 ks
smetana500 ml
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

Na zahrádce už sklízíme jahůdky a děti se radují. Včera si Vendulka přála upéct "buchtíka s jahůdkama". Tak jsem upekla bublaninu. Jelikož u nás nemáme rádi "suché dusivky", tak volba byla jasná...

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, zamícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto naklademe jahody. Pečeme při 175°C asi 20–25 minut. Nakonec zlehka posypeme cukrem.

Recept na bublaninu je uveden na plech o velikosti 38 x 30 cm. Pokud chcete upéct v kulaté formě (vnitřní průměr 26 cm), jako já na obrázku, tak musíte upéct z poloviční dávky ingrediencí.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno