

| Ingredience: | |
| hladká špaldová mouka | 2 hrnky | 
| jedlá soda | 2 lžičky | 
| třtinový cukr | 1 hrnek | 
| máslo | 4 lžíce | 
| vejce | 1 ks | 
| pomerančový džus | 1 hrnek | 
| strouhaná pomerančová kůra | 1 lžíce | 
| nasekané brusinky | 1 hrnek | 
| tuk | na vymazání formy | 
| jahody | 10 ks | 
Jahod se urodilo hodně, tak každý den zkoušíme, co všechno s nimi můžeme připravit za dobrotu.
Mouku smícháme se sodou, cukrem a solí a zpracujeme v míse se změklým máslem. Vmícháme džus, brusinky a kůru. Těsto zlehka nalijeme do formy srnčího hřbetu a vmáčkneme do těsta celé jahody. Dáme péci do trouby na 180 stupňů na dobu 35 minut dozlatova. Moučník po upečení necháme chladnout na mřížce, posypeme cukrem a vychladlý podáváme. Moučník je rychlý a chutný.
Podrobné info: