Pažitka
Název:

Jahodový chlebíček s džusem a brusinkami


Jahodový chlebíček s džusem a brusinkami


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka2 hrnky
jedlá soda2 lžičky
třtinový cukr1 hrnek
máslo4 lžíce
vejce1 ks
pomerančový džus1 hrnek
strouhaná pomerančová kůra1 lžíce
nasekané brusinky1 hrnek
tuk na vymazání formy
jahody10 ks
Postup přípravy:

Jahod se urodilo hodně, tak každý den zkoušíme, co všechno s nimi můžeme připravit za dobrotu.

Mouku smícháme se sodou, cukrem a solí a zpracujeme v míse se změklým máslem. Vmícháme džus, brusinky a kůru. Těsto zlehka nalijeme do formy srnčího hřbetu a vmáčkneme do těsta celé jahody. Dáme péci do trouby na 180 stupňů na dobu 35 minut dozlatova. Moučník po upečení necháme chladnout na mřížce, posypeme cukrem a vychladlý podáváme. Moučník je rychlý a chutný.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno