Pažitka
Název:

Jahodový chlebíček


Jahodový chlebíček


Ingredience:
Ingredience:
rozpuštěné máslo150 g
mléko60 ml
krystalový cukr80 g
menší banán, rozmačkaný1 ks
vejce3 ks
polohrubá mouka230 g
jedlá soda1/2 lžičky
prášek do pečiva1/2 lžičky
sůl špetka
vanilka dle chuti
jahody, rozmačkané200 - 250 g
Postup přípravy:

Na zahrádce vrcholí sezóna jahod a já přemýšlím, co ještě s nimi. A včera v noci vznikl jahodový chlebíček, lehounký jako pírko, křehký a přesto vláčný díky banánu. Navíc rychlý jak blesk, všechno v jedné misce a šup, šup, ať už je v troubě.

Rozehřejeme troubu na 170°C, chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem. Jahody opereme, zbavíme stopek a rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou.

Do mísy dáme máslo, mléko, cukr, banán, vejce a mixérem šleháme. Až se spojí a napění, přidáme mouku smíchanou se sodou a kypřícím práškem, sůl a vanilku. Pečlivě zamixujeme do tekuté složky. Nakonec vmícháme, stačí ručně, jahody. Těsto přemístíme do formy, šoupneme do trouby a pečeme na 170°C. Propečení kontrolujeme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno