Pažitka
Název:

Jahodový dezert


Jahodový dezert


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka1 a 1/2 hrnku
cukr krupice1 hrnek
mléko1 hrnek
celá vejce2 ks
prášek do pečiva1 ks
olej1/4 hrnku
Náplň:
tvaroh v kelímku2 velké kelímky (1 kg)
želatina12 plátků
šlehačka1 ks
cukr dle chuti
citronová kůra a šťáva z 1 citronu dle chuti
želatina dle potřeby
Dále:
jahodová zavařenina dle chuti
jahody dle chuti
Postup přípravy:

V horkých letních dnech tento moučník osvěží a návštěva si určitě pochutná.

Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme. Těsto vlijeme na pečící papír do menšího pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 35 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme, sejmeme pečící papír a rozkrojíme na potřebnou velikost. Naplníme připravenou náplní, kterou si připravíme následovně. Tvaroh ušleháme s cukrem, přidáme želatinu a ušleháme, pak vešleháme do husta ušlehanou šlehačku.

Plátky želatiny namáčíme do vody jeden po druhém (dávám asi 1,5 dcl vody), pokud byste dali všechny plátky najednou, tak se slepí. Želatinu necháme nabobtnat a pak ji zahřejeme a ve vodě rozpustíme, nesmí se vařit. Rozpouštíme za stálého míchání a ihned po rozpuštění vmícháme 2 - 3 lžíce tvarohové hmoty (zatím bez šlehačky), dobře rozmícháme a pak vlijeme do ostatního tvarohu.

Povrch dezertu jsem potřela jahodovou zavařeninou a pokladla nakrájenými jahodami. 

Celý dezert nechte v leničce ztuhnout do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno