Pažitka
Název:

Jahodový džem s mátou a levandulí


Jahodový džem s mátou a levandulí


Ingredience:
Ingredience:
jahody1000 g
nasekaná máta pár lístků
omyté květy levandule dle chuti
cukr krystal350 g
cukr Gelfix Extra 3:11 balíček
kyselina citronová2 lžičky
citron1 plátek
Postup přípravy:

Máte rádi čerstvé pečivo se slaďoučkým džemem? Nekupujte zajíce v pytli a připravte si poctivý domácí z čerstvě natrhaných jahod.

Omyté jahody rozmačkáme a dáme vařit do větší nádoby. Obsah balíčku Gelfixu smícháme se třemi lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Vaříme cca 3 - 5 minut. Přidáme zbytek cukru a vaříme dál cca 10 minut. Provedeme zkoušku tuhnutí - vlijeme kapku džemu na porcelánovou misku nebo talířek a když nesteče, tak je vše prima. Přidáme kyselinu citronovou, zamícháme, vložíme omytý plátek citronu, nasekané lístky máty, nadrcené květy levandule a dáme do nahřátých sklenic. Pevně uzavřeme, otočíme na víčko a necháme vychladnout do dalšího dne.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno