Pažitka
Název:

Jahodový krém s arašídovým máslem


Jahodový krém s arašídovým máslem


Ingredience:
Ingredience:
zralý banán1 ks
avokádo1/2 ks
jahody250 g
chia semínka3 lžičky
arašídové máslo2 lžíce
Postup přípravy:

Jahodové šílenství pokračuje a já jsem nějak neodhadla množství nasbíraných jahod na samosběru. Mrazák už přetéká k prasknutí a v lednici byla pořád hromada jahod volající po spotřebování. Jahodových receptů je mnoho, ale chtěla jsem něco nového, rychlého a samozřejmě dobrého. Posbírala jsem tedy všechno, co mi přišlo pod ruku, a vznikl skvělý krém s příchutí arašídového másla. A svačina na druhý den byla během několika minut na světě. 

Díky avokádu je konzistence opravdu dokonalá a sametová. Banán zase dodá jahodám sladkost, takže už opravdu není potřeba doslazovat. No a arašídové máslo všemu dodá tu skvělou třešničku na dortu.

Jo, a abych nezapomněla, krém je raw, vegan a bez lepku, takže ideální snad úplně pro všechny!!

Kouzlo raw dezertů a pudingů spočívá v jejich jednoduchosti. Avokádo vydlabeme a dáme do mixeru společně s pokrájeným banánem a jahodami. K ovoci přisypeme chia semínka a pořádnou dávku arašídového másla! Všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém. Nelekejte se, že je řidší, chia semínka ho krásně zahustí.

Hotový krém naservírujeme do misek nebo sklenic a ozdobíme čerstvými jahodami. Necháme ho alespoň 2 hodiny v lednici, aby chia semínka nabobtnala a krém zhoustnul. Pak už se do něj jen s radostí a chutí pustíme!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno