

| Ingredience: | |
| cibule nakrájená na kostičky | 2 ks |
| voda nebo zeleninový vývar | 500 ml |
| celer nakrájený na kostičky | 2 stonky |
| mrkev nakrájená na kostičky | 2 ks |
| česnek nakrájený najemno | 2 stroužky |
| žampiony nakrájené na plátky | hrstka |
| jarní cibulka nakrájená najemno | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| sojová omáčka | dle chuti |
| Sriracha | dle chuti |
| mořské řasy | dle chuti |
Orestujeme cibuli v hrnci na malém množství oleje, do mírného zhnědnutí, přidejte mrkev, celer, česnek a zeleninový vývar nebo vodu. Přiveďte k varu a poduste cca 30- 40 minut.
Dochuťte solí a pepřem případně sójovou omáčkou a srirachou.
Poté vývar sceďte, podávejte čistý vývar s houbami a nakrájenou jarní cibulkou.
Podrobné info: