Pažitka
Název:

Jarní čočkový salát s lososem


Jarní čočkový salát s lososem


Ingredience:
Na salát:
losos120 g
mix salátů1 hrst
ředkvičky3 ks
zelená francouzská čočka30 g
černý a bílý sezam1 hrstička
krvavý pomeranč1 ks
olivový olej1 lžíce
sůl1 špetka
Na zálivku:
med1 lžíce
jablečný ocet1 lžíce
dijonská hořčice1 lžíce
čerstvý nasekaný kopr1 lžička
pepř čerstvý mletý1 špetka
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.

Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Lososa si osolíme a obalíme ho sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít.
Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno