

| Ingredience: | |
| hovězí kýta | 750 g |
| červená cibule | 1 ks |
| bílá cibule | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| slanina | 100 g |
| sekaná rajčata | 1 konzerva |
| mrkev | 2 ks |
| majoránka | 1 lžička |
| tymián | 1 lžička |
| bobkový list | 1 ks |
| dobré červené víno | 200 ml |
| hvězí vývar | 200 ml |
| Ghí | dle potřeby |
| tapiokový škrob | na zahuštění |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Dokonalé a voňavé sváteční jídlo aneb voláme jaro!
Na ghíčku osmahneme všechnu nakrájenou cibuli dozlatova. Přendáme do pomalého hrnce a na výpeku zprudka orestujeme hovězí kostky, aby se zatáhly. Opět přendáme do pomalého hrnce a osmahneme ještě nakrájenou slaninu spolu s mrkví na kolečka. Zalijeme červeným vínem, vývarem a chvíli povaříme. Mezitím můžeme přidat koření, prolisovaný česnek a sůl. Nakonec vše přemístíme do pomalého hrnce, dobře promícháme a spustíme na 4 hodiny program HIGH. Po uplynutí této dob vmícháme rozpuštěný škrob s trochou vody a zahustíme omáčku, jak jsme zvyklí. Jako příloha se hodí vlastně téměř vše. Já tentokrát podávala se špeclemi. Nezbývá, než popřát dobrou chuť!
Podrobné info: