Pažitka
Název:

Jarní hovězí kýta na červeném víně z pomalého hrnce


Jarní hovězí kýta na červeném víně z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kýta750 g
červená cibule1 ks
bílá cibule1 ks
česnek2 stroužky
slanina100 g
sekaná rajčata1 konzerva
mrkev2 ks
majoránka1 lžička
tymián1 lžička
bobkový list1 ks
dobré červené víno200 ml
hvězí vývar200 ml
Ghí dle potřeby
tapiokový škrob na zahuštění
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dokonalé a voňavé sváteční jídlo aneb voláme jaro!

Na ghíčku osmahneme všechnu nakrájenou cibuli dozlatova. Přendáme do pomalého hrnce a na výpeku zprudka orestujeme hovězí kostky, aby se zatáhly. Opět přendáme do  pomalého hrnce a osmahneme ještě nakrájenou slaninu spolu s mrkví na kolečka. Zalijeme červeným vínem, vývarem a chvíli povaříme. Mezitím můžeme přidat koření, prolisovaný česnek a sůl. Nakonec vše přemístíme do pomalého hrnce, dobře promícháme a spustíme na 4 hodiny program HIGH. Po uplynutí této dob vmícháme rozpuštěný škrob s trochou vody a zahustíme omáčku, jak jsme zvyklí. Jako příloha se hodí vlastně téměř vše. Já tentokrát podávala se špeclemi. Nezbývá, než popřát dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno