Pažitka
Název:

Jarní medvědí pesto


Jarní medvědí pesto


Ingredience:
Ingredience:
medvědí česnek (listy)150 g
strouhaný parmazán50 g
strouhané oříšky (mandle, kešu, piniové, pistáciové...)50 g
mořská sůl2 lžičky
olivový olej100 ml
Postup přípravy:

Vždy jeden den v týdnu - více času trávím v kuchyni a předpřipravuji si některé základy na další jídla, co budou v týdnu. 

Každý den vařím a chystám krabičky pro manžela do práce - obědy, svačiny + spolu každý den snídáme a večeříme.

V sobotu z jarního “vídeňského” trhu jsem si přivezla základ na pesto - medvědí česnek, olivový olej, ořechy, parmazán a sůl.

Dnes jsem si nachystala PESTO a doporučuji, abyste ukořistili též “medvěda” a udělali si pesto doma. 

Listy opláchneme, osušíme a dáme do mixéru s olejem, solí a rozmixujeme. Přidáme parmazán, oříšky a znova promixujeme v pastu, můžeme přidat trochu více oleje. 
Po umixování dáme do sklenice a do ledničky. 
Pesto v chladu vydrží 10 dní. 

A kam s ním?

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno