

| Ingredience: | |
| mléko | 400 ml | 
| vejce | 2 ks | 
| pohanková mouka | 200 g | 
| čerstvý medvědí česnek | velká hrst | 
| sůl | dle chuti | 
| čerstvě mletý pepř | dle chuti | 
| Náplň: | |
| pesto ze sušených rajčat | dle chuti | 
| krémový sýr | dle chuti | 
| rajčata | dle chuti | 
| mozzarella nebo sýr feta | dle chuti | 
| rukola nebo baby špenát | dle chuti | 
| olivový olej | dle chuti | 
Jaro, Velikonoce a sezóna medvědího česneku. Čeští kulináři si tuto bylinku v posledních letech velmi oblíbili a není divu. Receptů jsou všude mraky, ale i tak se s vámi podělím o jeden svůj tip na zpracování medvěda.
Palačinky jsou vděčné rychlé jídlo. Ráda je připravuji z pohankové mouky - je bezlepková, zdravá a rozdíl ve finálním produktu je oproti využití pšeničné mouky takřka minimální. No, a když přidáte medvědí česnek, překvapíte zase něčím trošku jiným, než klasikou.
1. Všechny ingredience - mléko, vejce, mouku, sůl, medvědí česnek - dejte do mixéru a vytvořte si hladké zelené těsto. Nakonec přidejte trošku čerstvě mletého pepře.
2. Na středně rozpálenou pánev, potřenou rostlinným olejem (používejte štětec, tuk tak budete mít po celé pánvi a jen v tenké vrstvě), nalévejte naběračkou postupně těsto. Pánev si nakloňte na strany, aby se těsto rozlilo po celé pánvi v tenké vrstvě.
3. Jakmile jde palačinka lehce od pánve, obraťte ji a opékejte i na druhé straně, které stačí výrazně kratší čas smažení.
4. Hotové palačinky plňte dle chuti. Udělejte si pesto ze sušených rajčat, které smíchejte s krémovým sýrem a hotovou palačinku krémem potřete. Dále přidejte čerstvá nakrájená rajčata, mozzarellu nebo sýr feta a rukolu nebo baby špenát pokapaný olivovým olejem a zlehka osolený.
TIP: Na první palačince si vždy zkuste ideální rozpálenost pánve. Z mé zkušenosti se skoro nikdy právě ta první nepovede.
TIP: Neopékejte palačinky příliš zprudka. Zachování zelené barvy je zde žádoucí, nechceme tedy palačinky příliš tmavé.
TIP: Pokud máte pesto z medvědího česneku, můžete těsto připravit klasicky - mimo mixér.
Podrobné info: