Pažitka
Název:

Jarní pohankové palačinky s medvědím česnekem


Jarní pohankové palačinky s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
mléko400 ml
vejce2 ks
pohanková mouka200 g
čerstvý medvědí česnek velká hrst
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Náplň:
pesto ze sušených rajčat dle chuti
krémový sýr dle chuti
rajčata dle chuti
mozzarella nebo sýr feta dle chuti
rukola nebo baby špenát dle chuti
olivový olej dle chuti
Postup přípravy:

Jaro, Velikonoce a sezóna medvědího česneku. Čeští kulináři si tuto bylinku v posledních letech velmi oblíbili a není divu. Receptů jsou všude mraky, ale i tak se s vámi podělím o jeden svůj tip na zpracování medvěda.

Palačinky jsou vděčné rychlé jídlo. Ráda je připravuji z pohankové mouky - je bezlepková, zdravá a rozdíl ve finálním produktu je oproti využití pšeničné mouky takřka minimální. No, a když přidáte medvědí česnek, překvapíte zase něčím trošku jiným, než klasikou.

1. Všechny ingredience - mléko, vejce, mouku, sůl, medvědí česnek - dejte do mixéru a vytvořte si hladké zelené těsto. Nakonec přidejte trošku čerstvě mletého pepře. 

2. Na středně rozpálenou pánev, potřenou rostlinným olejem (používejte štětec, tuk tak budete mít po celé pánvi a jen v tenké vrstvě), nalévejte naběračkou postupně těsto. Pánev si nakloňte na strany, aby se těsto rozlilo po celé pánvi v tenké vrstvě. 

3. Jakmile jde palačinka lehce od pánve, obraťte ji a opékejte i na druhé straně, které stačí výrazně kratší čas smažení.

4. Hotové palačinky plňte dle chuti. Udělejte si pesto ze sušených rajčat, které smíchejte s krémovým sýrem a hotovou palačinku krémem potřete. Dále přidejte čerstvá nakrájená rajčata, mozzarellu nebo sýr feta a rukolu nebo baby špenát pokapaný olivovým olejem a zlehka osolený.

TIP: Na první palačince si vždy zkuste ideální rozpálenost pánve. Z mé zkušenosti se skoro nikdy právě ta první nepovede.

TIP: Neopékejte palačinky příliš zprudka. Zachování zelené barvy je zde žádoucí, nechceme tedy palačinky příliš tmavé.

TIP: Pokud máte pesto z medvědího česneku, můžete těsto připravit klasicky - mimo mixér.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Hladyuk (Skácelová)

    zavřít okno