Pažitka
Název:

Jarní polévka s ředkvičkami a cibulkou


Jarní polévka s ředkvičkami a cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí vývarcca 1 l
třtinový cukr1 lžička
mletý zázvor1 lžička
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
chilli paprička1 - 2 ks
vařené kuřecí masocca 200 g
ředkvičky1 svazek
jarní cibulka1/2 svazku
baby špenát2 hrsti
Postup přípravy:

Pokud máte uvařený kuřecí vývar, bude pro Vás tato polévka záležitostí doslova pár minut. Tato polévka je lehká a dalo by se říci vyloženě jarní, protože v ní najdete především suroviny, které jsou s jarem spojené, a to ředkvičky a jarní cibulku. Pokud jí chcete dát tak říkajíc říz, přidejte zázvor a chilli a uvidíte, jak Vás postaví na nohy.

V hrnci si zahřejeme vývar s masem, a jakmile se začne vařit, tak přidáme ředkvičky nakrájené na kolečka, opraný špenát a cibulku nakrájenou také na kolečka. Provaříme cca jen dvě až tři minuty. Na závěr přidejte lžičku třtinového cukru a dle chuti dosolte či dopepřete. Pokud chcete, aby polévka měla tak říkajíc říz, přidejte zázvor a nasekané chilli.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno