Pažitka
Název:

Jarní salát s lososem


Jarní salát s lososem


Ingredience:
Ingredience:
mix salátů dle potřeby
ředkvičky3 ks
zelená francouzská čočka30 g
losos (filet)120 g
černý a bílý sezam dle chuti
krvavý pomeranč dle chuti
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
Zálivka:
med1 lžíce
jablečný ocet1 lžíce
dijonská hořčice1 lžička
nasekaný kopr1 lžička
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.

1. Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku. 

2. Čočku si uvaříme v solené vodě podle návodu. 

3. Lososa si osolíme a obalíme ho v sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít. 

4. Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno