Pažitka
Název:

Jarní salát z pečené zeleniny

vegetariánský recept


Jarní salát z pečené zeleniny


Ingredience:
Ingredience:
mrkev1 ks
petržel1 ks
celer1/2 ks
řepa1 ks
cuketa1 ks
lilek1 ks
ostatní zelenina dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Po dlouhé zimě plné bučků a gulášů máme chuť odlehčit. Tento salát, který je možné podávat teplý, je ideální pro přechod na lehčí stravování, když venkovní teploty ještě nešplhají zrovna ke třicítce..

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, řepu), cuketu, lilek, apod., nakrájejte na plátky. Zeleninu nasypejte na pekáč, osolte, opepřete, polejte olivovým olejem, promíchejte, a to celé zprudka zapečte při teplotě asi 200°C v troubě. Pečte asi 20 minut, až zelenina trochu zhnědně na povrchu.

Tento salát můžete jíst takto samotný, teplý či studený, nebo v následujících variantách:

Uvařte těstoviny “al dente”, smíchejte se zeleninou a trochou strouhaného parmazánu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Tuto verzi má moc ráda naše dcerka.

nebo

Nakrájejte polovinu ledového salátu, několik rajčat, případně papriku, a smíchejte s pečenou zeleninou. Ochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno