

| Ingredience: | |
| mražená jarní zeleninová směs | 350 g |
| plátek másla | 1 cm |
| olej | 1 lžíce |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| kurkuma | 1/4 lžičky |
| vejce | 2 ks |
| voda | 1 l |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| nasekané lístky petrželky | dle chuti |
Zeleninové polévky vařím nejraději z čerstvé zeleniny. Ale v tomto období je polévka dobrá i z kvalitní mražené zeleniny.
Na rozehřáté máslo s olejem dáme mouku a za stálého míchání osmažíme do světlé barvy. Zásmažku (jíšku) zasypeme kurkumou, zalijeme vodou, metličkou prošleháme a uvedeme do varu.
Zdroj tepla stáhneme na minimum, přidáme mraženou zeleninu a trochu pepře a soli. Pod pokličkou a za občasného promíchání vaříme slabým varem 15 minut. Poté přidáme 2 rozklepnutá vejce, vidličkou mírně rozšleháme a vaříme ještě 1 minutu.
Podle potřeby dochutíme solí, přidáme petrželku a podáváme.
Podrobné info: