Pažitka
Název:

Játra na houbách s celerovou kaší


Játra na houbách s celerovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra400 g
cibule1 ks
oleje1 lžíce
namočené sušené houby hrst
sůl špteka
pepř špetka
máslo plátek
Celerová kaše:
celer1 ks
smetana3 lžíce
máslo plátek
sůl špetka
Postup přípravy:

Máte rádi játra na všechny způsoby? Tak tohle je recept, který potěší všechny milovníky jater.

Na oleji orestujeme cibulku, přidáme namočené houby a restujeme malou chvilku. Přidáme játra, podlijeme, okořeníme pepřem a solí a dusíme doměka. Kod má rád, může podlít vínem. Ke konci vložíme plátek másla pro zjemění.
Na kaši uvaříme jeden celer, slijeme vodu, přidáme trošku smetany a soli. Rozmixujeme dle toho, jak to máme rádi a můžeme celý chod servírovat.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno