Pažitka
Název:

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem


Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem


Ingredience:
Ingredience:
drůbeží játra500 g
máslo200 g
šalotka2 ks
česnek2 stroužky
tymiánpár snítek
naložený zelený pepř2 pol. lžíce
brandy4 pol. lžíce
smetana4 pol. lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Miluji paštiku. Ale hlavně miluji domácí paštiku, která chutná samozřejmě nejlépe. Pokud byste neholdovali zelenému pepři, dejte třeba mandličky. 

Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit. Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka. Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijeme rozpuštěným másle nebo sádlem. Necháme ztuhnout v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno