

| Ingredience: | |
| drůbeží játra | 100 g |
| střední cibule | 1/2 ks |
| máslo | 40 g |
| smetana ke šlehání | 50 ml |
| tymián | pár snítek |
| rozmarýn | snítka |
| tuk na smažení | trochu |
| Volitelné: | |
| červené dezertní víno | 2 cl |
| brandy či koňak | 1 cl |
| brusinková zavařenina či marleláda | 1 lžička |
| sušené brusinky | 1 lžíce |
Milujete paštiky stejně jako my? Tak v tom případě si pěkně pošmáknete. Vždyť je to jednoduchá záležitost, která je na čerstvém chlebu nezapomenutelná.
Játra očistíme a zprudka osmahneme v hrnci s rozpáleným tukem. Jakmile mají játra barvičku, vyndáme je, ztlumíme plamen a na výpek dáme zarestovat cibulku. Jakmile začne zlátnout, dáme zpět játra, přidáme tymián, rozmarýn, pepř, zamícháme a necháme tak minutku zarestovat. Potom přidáme alkohol a necháme odpařit. Zalijeme smetanou, kterou necháme jen probublat a poté vypínáme. Přidáme máslo a necháme rozpustit a celou směs osolíme. Nakonec přidáme brusinkovou zavařeninu. Nyní je čas nalít směs do mixéru a rozmixovat. Záleží na chuti každého, jak moc na jemno chce paštiku mít. Já ji mám raději s nějakým tím kouskem jatýrka. Hotovou paštiku uložíme do vhodné nádoby a můžeme (není nutné) zalít malým množstvím sádla nebo přepuštěného másla a necháme v lednici několik hodin vychladnout. Paštiku je nutné spotřebovat rychle - během několika dní. To ale u nás nebývá problém.
Podrobné info: