Pažitka
Název:

Játrová paštika s brusinkami


Játrová paštika s brusinkami


Ingredience:
Ingredience:
drůbeží játra100 g
střední cibule1/2 ks
máslo40 g
smetana ke šlehání50 ml
tymián pár snítek
rozmarýn snítka
tuk na smažení trochu
Volitelné:
červené dezertní víno2 cl
brandy či koňak1 cl
brusinková zavařenina či marleláda1 lžička
sušené brusinky1 lžíce
Postup přípravy:

Milujete paštiky stejně jako my? Tak v tom případě si pěkně pošmáknete. Vždyť je to jednoduchá záležitost, která je na čerstvém chlebu nezapomenutelná.

Játra očistíme a zprudka osmahneme v hrnci s rozpáleným tukem. Jakmile mají játra barvičku, vyndáme je, ztlumíme plamen a na výpek dáme zarestovat cibulku. Jakmile začne zlátnout, dáme zpět játra, přidáme tymián, rozmarýn, pepř, zamícháme a necháme tak minutku zarestovat. Potom přidáme alkohol a necháme odpařit. Zalijeme smetanou, kterou necháme jen probublat a poté vypínáme. Přidáme máslo a necháme rozpustit a celou směs osolíme. Nakonec přidáme brusinkovou zavařeninu. Nyní je čas nalít směs do mixéru a rozmixovat. Záleží na chuti každého, jak moc na jemno chce paštiku mít. Já ji mám raději s nějakým tím kouskem jatýrka. Hotovou paštiku uložíme do vhodné nádoby a můžeme (není nutné) zalít malým množstvím sádla nebo přepuštěného másla a necháme v lednici několik hodin vychladnout. Paštiku je nutné spotřebovat rychle - během několika dní. To ale u nás nebývá problém.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno