Pažitka
Název:

Játrová paštika s vlašskými ořechy


Játrová paštika s vlašskými ořechy


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
sušený tymián1 lžička
mletý muškátový oříšek špetka
vlašské ořechy nahrubo sekané70 g
smetana ke šlehání1 kelímek
olej1 lžíce
máslo + na zalití3 silné plátky
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

U nás doma všichni marodí, ale jelikož už mi moje kuchyně tolik schází, pustila jsem se alespoň do výroby domácí paštik. Nadopovaná prášky a sotva lezoucí vám tedy nesu recept na výtečnou paštiku s vlašskými ořechy.

Kuřecí játra nejprve očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. V nepřilnavé pánvi rozpustíme plátky másla s trochou oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidáme prolisovaný česnek a nakrájená játra. Restujeme, dokud se játra úplně nezatáhnou ze všech stran. Poté přisypeme lžičku tymiánu, špetku muškátového oříšku, čerstvě namletý pepř, sůl a zalijeme smetanou ke šlehání. Stáhneme sporák na nejmenší stupeň a necháme ještě chvilku probublávat. Mezitím si na hrubo posekáme vlašské ořechy. Můžeme je také podrtit zabalené v utěrce pomocí paličky na maso. Směs z pánve přesuneme do mixovací nádoby a tyčovým mixérem umixujeme do požadované konzistence. Do směsi vmícháme drcené ořechy a můžeme plnit do skleniček. Nakonec zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout v lednici. Pak už jen vychutnáváme s čerstvým pečivem nebo domácím chlebem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno