Pažitka
Název:

Játrové knedlíčky do polévky


Játrové knedlíčky do polévky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová nebo kuřecí játra100 g
malá cibule1 ks
strouhanka70 g
máslo oříšek
česnek1 stroužek
sůl špetka
pepř špetka
majoránka špetka
vejce1 ks
Postup přípravy:

Měkké a nadýchané knedlíčky určitě ocení celá rodina.

V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli do sklovata. Na cibulku nasypeme strouhanku a opékáme asi 2 minuty. Vypneme a necháme vychladnout. Mezitím si nameleme játra. Do mísy s namletým játry přidáme osmahnutou strouhanku, špetku majoránky, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a dopepříme.

Pokud by byla směs ještě řídká, přidáme strouhanku.

Namočíme si ruce a tvarujeme knedlíčky. Odkládáme je na prkénko a pak je všechny najednou nasypeme do vroucí vody. Doba vaření je závislá na velikosti knedlíčků Zkusíme překrojením.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno