Pažitka
Název:

Ječno-žitno-quinoová kaše s perníkovým kořením a jablky


Ječno-žitno-quinoová kaše s perníkovým kořením a jablky


Ingredience:
Ingredience:
drcená směs vloček (ječné, žitné, quinoové)60 g
mléko/voda150 ml
perníkové koření1/2 lžičky
jablko1 ks
drcený kokos1 lžička
vlašské oříšky dle chuti
rozinky dle chuti
javorový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsme měla chuť na něco jako štrúdl/závin, tak jsem si připravila na snídani kaši s jablíčkem, vlašskými oříšky a rozinkami.

Vločky zalijeme mlékem/vodou a dáme na plotnu. Zahřejeme a mícháme do konzistence kaše. Přidáme perníkové koření a na kostičky pokrájené jablko (kousek si necháme na ozdobu). Vše společně promícháme a přendáme do misky. Kaši poklademe plátky jablek, zasypeme rozinkami, kokosem, vlašskými ořechy a pro doslazení použijeme med nebo javorový sirup.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno