Pažitka
Název:

Jednoduchá piškotová roláda


Jednoduchá piškotová roláda


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka140 g
třtinový cukr140 g
vejce4 ks
holandské kakao1 a 1/2 lžíce
šlehačka400 ml
moučkový cukr do šlehačky dle chuti
Postup přípravy:

Máte chuť na nějakou tu dobrou, jednoduchou roládku ke kafíčku? Jestli ano, pojďte se mnou do toho.   

Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů. Vejce ušleháme celá s cukrem (nemusíme šlehat sníh i tak je výborná a rychlá) do pěny. Přidáme kakao a opatrně vmícháme mouku. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem tak, aby nám vznikl pravidelný čtverec. Pečeme zprudka na dobu cca 5-7 minut. Těsto nám pěkně vyběhne a je vláčné. Tuto budoucí roládku vyndáme z trouby, jakmile zrůžoví. Kdybychom ji pekli déle, těsto by se lámalo a nešlo by srolovat. Teplý korpus i s pečícím papírem srolujeme, ještě zabalíme do navlhčené utěrky a necháme pozvolna vychladnout. Šlehačku osladíme a vyšleháme dotuha. 
Můžeme přidat i Smetana fix od dr. Oetkera. Vychladlý korpus rozvineme a potřeme šlehačkou. Opět ji srolujeme a necháme ji vychladnout v lednici. Nejlépe přes noc. Posypeme moučkovým cukrem a zdobíme podle sebe.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno