Pažitka
Název:

Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem


Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa nebo stehna300 g
brambory300 g
větší mrkev2 ks
červená paprika1 - 2 lžičky
curry2 lžíce
římský kmín1 lžička
mletý koriandr1 lžiča
garam masala2 lžičky
česnek3 stroužky
čerstvý koriand dle chuti
olej trochu
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tahle jídla miluju, rychlé, syté, levné a vonící Dálným východem. Pěkně všechno do jednoho kotlíku, maso, zeleninu, koření a pak už jen chodím po kuchyni a nasávám ty vůně. Pokud je někdo větší jedlík, uvařte si k tomu rýži nebo kupte (upečte) indický naan, mně to stačí samotné, brambor je tam dost. Recept je malinko upravený z knihy Moje rodinná kuchařka od Kerryann Dunlop. 

Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky. Nejprve na oleji orestujeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a orestujeme. Osolíme, vhodíme brambory a mrkev, podlijeme vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopíme a dusíme 15 minut. Pak přidáme papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme a při podávání posypeme čerstvým koriandrem. Samozřejmě kdo ho nemá rád, může posypat petrželkou. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno