Pažitka
Název:

Jednoduché vánoční suchárky


Jednoduché vánoční suchárky


Ingredience:
Ingredience:
cukr moučka140 g
celé vejce1 ks
žloutek1 ks
hladká mouka140 g
mandle nebo lískové ořechy100 g
Postup přípravy:

Nevím, jak starý tento recept je. Ale suchárky pekávala už moje babička a byly mezi prvními, které rychle zmizely z tácku s cukrovím.

Cukr s vajíčky vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme mouku a mandle (ořechy).
Na mírně pomoučeném válu těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme váleček v průměru 2 cm silný. Přeneseme na plech na pečící papír, nebo folii a dáme na 15 - 20 minut do trouby na 170 - 180°C upéct do růžova.
Každá trouba peče jinak, tak po 10 minutkách nakoukneme a pak už jen hlídáme barvu suchárků.
Po upečení ještě teplé krájíme na 1,5 cm špalíčky.
Dáváme pozor, aby suchárky po vytažení z trouby moc nevychladly. Šly by špatně krájet a drobily by se.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno