Pažitka
Název:

Jednohubky s bůčkem a sezamovou okurkou


Jednohubky s bůčkem a sezamovou okurkou


Ingredience:
Ingredience:
předvařený bůček, nebo nakrájený bůček vložte na 15 min do vroucí vody1 kg
tmavý sojová omáčka6 lžic
rybí omáčka4 lžíce
nastrouhaný zázvor1 lžíce
limetka - šťáva2 ks
hnědý cukr175 g
chilli jemně nakrájené1 ks
salátová okurka1 ks
sůl špetka
sezamový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Jednohubky z bůčku jsem nedávno připravovala na holčičí párty, přesto měly velký úspěch. Tahle dobrota dokáže změnit i vegetariána na masožrouta. Bůček jsem nikdy nevyhledávala, ale díky tomu ho často dělám na festivalech a je vždy pryč, začala jsem mu dávat zvláštní péči.

Okurku si škrabkou nakrájejte na jemné plátky, nasolte a nechte stranou, cca hodinu, dokud okurka nepustí vodu. 

Bůček nakrájejte na 5 cm čtverce. 

Smíchejte sojovou omáčku, rybí omáčku, zázvor, limetkovou šťávu a hnědý cukr v hrnci, a na mírné teplotě vše promíchejte a rozpusťte. Za stálého míchání nechte probublávat, dokud se z omáčky nestane skoro sirup. Trochu omáčky smíchejte s bůčkem a dejte na 30 minut do lednice. Zbytek omáčky smíchejte s chilli a nechte při pokojové teplotě stát stranou. Použijte později jako dip. 

Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Na plech si dejte pečící papír a vepřové kousky položte pokud možno kůží nahoru. Pečte cca 20 minut, dokud bůček není krásně zlatavý. Z misky s naloženou okurkou vylijte vodu a okurku rozprostřete na utěrku, aby se vysušila. Poté dejte zpět do misky a zakápněte sezamovým olejem, popř. posypte opraženými sezamovými semínky. Každý plátek dejte na párátko a dejte do lednice. 

K okurce připíchněte bůček a dejte na talíř spolu s miskou zkaramelizované omáčky. Je to úžasné.

Podávat můžete i s citronovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno