Pažitka
Název:

Jehněčí kari


Jehněčí kari


Ingredience:
Ingredience:
maso (jehněčí, kuřecí...)700 g
menší cibule1 ks
červená kari pasta dle chuti
bambusové výhonky150 g
kokosové mléko400 ml
olej trochu
sůl dle chuti
citronová šťáva z půlky citronu dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
jasmínová rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Protože jsem u minulého receptu na jehněčí kari měla spousty ingrediencí, které nemá možnost sehnat úplně každý nebo to může dát dost práce je všechny sehnat, rozhodla jsem se tentokrát uvařit úplně snadné kari, jenom z pár ingrediencí, které jsem nakoupila v obyčejném obchodě.

Všechno (kromě masa) ale určitě seženete například i u Vietnamců.
Pod receptem jsou fotky, co přesně jsem použila. Hlavně se podívejte na Kari pastu. Je to moje nejoblíbenější a jiná kari pasta nedodá jídlu tak dobrou chuť (je nejlepší ze všech, co jsem zatím zkusila a koupila jsem ji v Kauflandu).
Na kari jsem použila jehněčí maso, ale můžete použít třeba kuřecí nebo jiné maso podle vaší chuti.

Maso pokrájejte na kostky, v misce smíchejte s trochou oleje, solí a šťávou z půlky citrónu. Nechte v chladu 1-2 hodiny odležet.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a společně s masem ji dejte opékat na pánev. Když se maso zatáhne přidejte kari pastu. Záleží na chuti, jak moc chcete mít kari ostré, nezapomeňte, že kokosové mléko ho trochu zjemní. Kari pasty jsem dala 4 lžičky, pokud nemáte moc rádi ostré, pro začátek zkuste přidat tak 2-3 lžičky. Přidejte i bambusové výhonky a podlijte troškou vody. Nechte probublávat do změknutí (kuřecí bude hned, jehněčímu to trvalo asi 30 minut).
Když maso změkne, vlijte plechovku kokosového mléka, jestě nechte asi 10 minut prohřívat. Mezitím si uvařte rýži.
Na závěr do omáčky vmíchejte čerstvý, posekaný koriandr.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno