

| Ingredience: | |
| mleté jehněčí maso | 1/2 kg |
| hovězí mleté maso | 1/2 kg |
| mletý koriandr | 1/2 lžičky |
| římský kmín | 1/2 lžičky |
| červená cibule | 1 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| čerstvá pažitka | hrst |
| sůl | dle chuti |
| bílý pepř | dle chuti |
| Dip: | |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| čerstvá pažitka | 1 lžíce |
| kopr | 1 lžíce |
| česnek | 1 stroužek |
| sůl | dle chuti |
Kebab na špejli už jsem plánovala nějakou dobu, takže když jsme si přivezli z ovčí farmy mleté jehněčí, bylo rozhodnuto. Trochu nás to katapultovalo do parného léta a období zahradních grilovaček.
Mleté maso promícháme s kořením, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a osolíme, opepříme podle chuti. Masovou směs pořádně propracujeme rukama, aby se koření dostalo všude. Necháme chvíli rozležet v chladu a mezitím si můžeme připravit přílohu nebo dip. Na připravené špejle rukama uplácáme válečky masa a dáme na rozpálený gril nebo pánev s nepřilnavým dnem. Maso je samo o sobě dost tučné, takže není potřeba přidávat nic dalšího. Grilujeme z obou stran pár minut dozlatova. Podáváme jen tak s dipem nebo pečeným bramborem, grilovanou zeleninou, apod.
Podrobné info: