

| Ingredience: | |
| jehněčí kotleta | 6 ks | 
| sůl na marinádu | špetka | 
| pepř na marinádu | špetka | 
| dijonská hořčice | 1 lžíce | 
| citron | 1 ks | 
| olej | 100 ml | 
| worceteer | 3 lžíce | 
| bylinky (tymián, rozmarýn) | dle chuti | 
| máslo na bylinkové máslo | 120 g | 
| bylinky (petrželka, oregano estragon, šalvěj) | dle chuti | 
| česnek | 2 stroužky | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| listy z červené řepy na salát | dle potřeby | 
| sůl | špetka | 
| sečuánský pepř | špetka | 
| červená cibule | 1 ks | 
| česnek | 2 stroužky | 
| brambory | dle potřeby | 
Poprvé jsem vyzkoušela jehněčí kotletky a musím se přiznat, že od teď je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Maso si odřízneme od kosti, osolíme a opepříme. Marinádu uděláme tak, že smícháme veškeré ingredience na marinádu a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin. Brambory si uvaříme celé ve slupce do poloměkka. V pánvi si rozpustíme máslo. Přidáme najemno nasekané bylinky a nasekaný česnek. Sůl a pepř. Necháme vychladit. Listy salátu si dáme do mísy, přidáme krátce orestovanou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme. Brambor na pánvi opečeme. Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minutek z každé strany. Pak dáme do alobalu odpočinout a můžeme servírovat. Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknutý brambor, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.
Podrobné info: