

| Ingredience: | |
| jehněčí kotleta | 3 ks |
| sádlo | 1 lžíce |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| demi glas | 1 lžíce |
| Příloha: | |
| vařené brambory | 200 g |
| čerstvý špenát | 100 g |
| sádlo | 1 lžíce |
| česnek | 3 stroužky |
| cibule | 1 ks |
| smetana nebo mléko | 50 ml |
Vyzkoušejte nový trend ve vaření! Vařte ve vakuu.
Kotletky osolíme, opepříme a zavakuujeme s lžící sádla. Vaříme ve vodní lázni na 58 stupňů 1,5 hodiny a po té osmahneme na pánvi. Kotletky vyjmeme na teplý talíř a přikryjeme. Do pánve vlijeme šťávu z kotletek, přidáme demi glas a zredukujeme na požadovanou konzistenci.
Příloha:
V pánvi na sádle orestujeme cibulku do zlatova, přidáme česnek, který trochu zarestujeme, vložíme brambory a rozšťoucháme. Nakonec přidáme pokrájený špenát, zalijeme smetanou a prohřejeme.