Pažitka
Název:

Jehněčí kotletky sous vide a špenátové šťouchané brambory


Jehněčí kotletky sous vide a špenátové šťouchané brambory


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí kotleta3 ks
sádlo1 lžíce
čerstvě mletý pepř špetka
demi glas1 lžíce
Příloha:
vařené brambory200 g
čerstvý špenát100 g
sádlo1 lžíce
česnek3 stroužky
cibule1 ks
smetana nebo mléko50 ml
Postup přípravy:

Vyzkoušejte nový trend ve vaření! Vařte ve vakuu.

Kotletky osolíme, opepříme a zavakuujeme s lžící sádla. Vaříme ve vodní lázni na 58 stupňů 1,5 hodiny a po té osmahneme na pánvi. Kotletky vyjmeme na teplý talíř a přikryjeme. Do pánve vlijeme šťávu z kotletek, přidáme demi glas a zredukujeme na požadovanou konzistenci.

Příloha:
V pánvi na sádle orestujeme cibulku do zlatova, přidáme česnek, který trochu zarestujeme, vložíme brambory a rozšťoucháme. Nakonec přidáme pokrájený špenát, zalijeme smetanou a prohřejeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno