

| Ingredience: | |
| jehněčí medailonky nebo kotletky | 1 kg |
| červené víno | 2 dcl |
| citron (šťáva) | 1/2 ks |
| stroužek česneku | 5 ks |
| bazalka | velká hrst |
| rozmarýn | 5 snítek |
| bazalka | 5 snítek |
| bobkový list | 5 listků |
| olivový olej | dle potřeby |
| pepř | špetka |
| sůl | dle chuti |
Z jehněčího masa jsou na grilování asi nejdostupnější kotletky. Já jsem použila jehněčí hřbet, který jsem vykostila a vznikly tak krásné medailonky. Porcí bylo pět, na váhu přibližně kilo. Pokud použijete kotletky s kostí, tak na pět porcí samozřejmě musíte mít masa na váhu trochu víc. Bylinky můžete použít podle chuti a možností Vaší bylinkové zahrádky, ale rozmarýn s tymiánem se na jehněčí maso hodí vždycky.
Vykostěné medailonky opepřete a potřete olivovým olejem. Náskládejte do misky kde se maso bude marinovat. Proložte bylinkami a plátky nakrájeného česneku a zakapejte citronovou šťávou.
Nakonec přilijte víno a maso v misce s marinádou trochu promačkejte, aby nikde nezůstal kousek bez marinády.
Nejlepší je nechat maso v marinádě do druhého dne.
Naložené maso po vyndání z marinády nechávám trochu ,okapat´na ubrousku.
A nezapomeňte těsně před grilováním osolit.
Podrobné info: