Pažitka
Název:

Jehněčí medailonky v bylinkové marinádě


Jehněčí medailonky v bylinkové marinádě


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí medailonky nebo kotletky1 kg
červené víno2 dcl
citron (šťáva)1/2 ks
stroužek česneku5 ks
bazalka velká hrst
rozmarýn5 snítek
bazalka5 snítek
bobkový list5 listků
olivový olej dle potřeby
pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Z jehněčího masa jsou na grilování asi nejdostupnější kotletky. Já jsem použila jehněčí hřbet, který jsem vykostila a vznikly tak krásné medailonky. Porcí bylo pět, na váhu přibližně kilo. Pokud použijete kotletky s kostí, tak na pět porcí samozřejmě musíte mít masa na váhu trochu víc. Bylinky můžete použít podle chuti a možností Vaší bylinkové zahrádky, ale rozmarýn s tymiánem se na jehněčí maso hodí vždycky.

 

 

Vykostěné medailonky opepřete a potřete olivovým olejem. Náskládejte do misky kde se maso bude marinovat. Proložte bylinkami a plátky nakrájeného česneku a zakapejte citronovou šťávou.

Nakonec přilijte víno a maso v misce s marinádou trochu promačkejte, aby nikde nezůstal kousek bez marinády.

Nejlepší je nechat maso v marinádě do druhého dne.

Naložené maso po vyndání z marinády nechávám trochu ,okapat´na ubrousku. 

A nezapomeňte těsně před grilováním osolit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno